4 redenen om wat aan je houding te gaan doen

Dynamische groepspraktijk voor oefentherapie Cesar/Mensendieck

Direct aanmelden

Home » 4 redenen om wat aan je houding te gaan doen

18-01-2018 – Saskia van der Drift

4 redenen om wat aan je houding te gaan doen

Je hebt minder pijn
Veel klachten worden veroorzaakt doordat het lichaam niet goed ‘gestapeld’ is. Dit kan pijn in bijvoorbeeld je onderrug (waar grote impact op komt bij schokken) of in je hoofd (spanning omdat je hoofd net te ver naar voren staat) geven. Maar wat dacht je van knieklachten, pijn tussen je schouderbladen of uitstraling naar je arm of been toe. En bedenk eens hoe een Hernia ontstaat? Vaak ook door teveel belasting bij een matige rompcoördinatie.

Bewegen gaat makkelijker
Als je beweegt vanuit een centrale positie kost bewegen minder energie, gaat het makkelijker en voel je je prettiger. Probeer maar eens een stap naar voren te zetten terwijl je bovenlichaam heel, heel ver achterover hangt. Lukt niet he? Of op te staan van de stoel terwijl je je bovenlichaam rechtop (in plaats van mee naar voren bewegend) houdt. Dat is zwaar he? Een goede houding voorkomt dat.

Het staat gewoon mooi!
Ooit kwam een toekomstige bruid bij mij met de vraag ‘ik wil mooi in mijn jurk op de foto kunnen’. Door een paar oefeningen had zij werkelijk fantastische trouwfoto’s. En niet alleen voor die ene mooie dag, maar ook de jaren erna had ze veel profijt van die paar weken investering in tijd.

Je krijgt hogere punten tijdens wedstrijden
Een goede houding is niet alleen van belang naast het paard. Ook op je paard zorgt een houding in balans voor kleinere hulpen, meer symmetrie en een rustiger beeld.

Gratis oefenboek

Meld je nu aan en ontvang een gratis proefversie van het oefenboek met waarde-volle oefeningen voor je rug. Zowel voor ruiters als voor niet-ruiters.

Aanvragen