CVA keten | Achter de deur bij kwetsbare ouderen | Netwerklunch | Slapen

Dynamische groepspraktijk voor oefentherapie Cesar/Mensendieck

Direct aanmelden

Home » CVA keten | Achter de deur bij kwetsbare ouderen | Netwerklunch | Slapen

Kick off herstart CVA keten

31-03-2018 – Hoofddorp – Saskia van der Drift

In december is de kerngroep van de CVA keten weer bij elkaar geroepen naar aanleiding van een verzoek van de afdeling neurologie van het Spaarne Gasthuis. Het gemis van een overzicht van CVA-gespecialiseerde zorgverleners nam toe. Op 20 maart hebben we de kick off bijeenkomst in het Zomerpark kunnen realiseren. Belangrijk voor aansluiting bij het netwerk is naast een correcte nascholing en ervaring met de doelgroep (jong en oud) ook de participerende en gevende instelling binnen samenwerking. Hier was volledige unanimiteit over binnen de groep van ruim 20 deelnemers. Het belooft een mooie toekomst te worden waarbij we vanuit een kleine groep steeds verder kunnen uitbreiden.


 

Achter de deur bij kwetsbare ouderen

Soms komen we situaties tegen die op de rand van ons vakgebied vallen. Een korte casus leggen we u voor.
Een echtpaar is al ruim 40 jaar samen. Hij heeft recidiverende lacunaire infarcten gehad en mist enige remming in zijn handelen en communicatie. Hierdoor is er veel strijd en agressie onderling. Zij was zijn mantelzorger maar door een fractuur-revalidatie is zij kwetsbaarder. Plots zijn zij beide mantelzorger. Financieel gezien is er weinig ruimte voor extra hulp en hun sociale netwerk is klein. Ik oefende éénmaal per 1-2 weken met meneer om zo optimaal mogelijk in het ADL te blijven participeren. Toen deze situatie ontstond bleek er direct meer behoefte aan ondersteuning welke direct mogelijk was. Niet alleen qua fysieke behandeling maar ook ter ondersteuning van het psychosociale vraagstuk. Omdat ons netwerk groot is konden we per direct alle zorg die nodig was aanbieden, zowel informeel als formeel. Hierdoor kan mevrouw wél de paasdagen thuis vieren en is dhr kortdurend alleen wat het risico op complicaties in de situatie en zijn gezondheid verminderd.
We merken dagelijks beter dat we samen verder komen dan alleen.


 

Slapen? Ja hoor, geen probleem meer!

Met de wisseling van de wacht qua behandelaars hebben twee collega’s die zich sterk maken voor betere slaapkwaliteit waardoor onder meer spanning overdag, minder werkuitval en minder fysieke klachten ontstaan. En of het werkt? Absoluut. Onder meer het volgende SMS’je bewijst dat:
“Mw had al jaren doorslaapproblemen en na één behandeling slaapt ze inmiddels al een forse tijd door! Zo tof, ze straalde helemaal!!!” Mevrouw bleek zo enthousiast dat ze haar twee collega’s ook doorgestuurd had.
We zijn supertrots met zulke resultaten. En het mooiste is dat de adviezen door hun eenvoud juist zo doeltreffend zijn. Ze gaan verder dan alleen ‘op tijd naar bed’ of ‘telefoon uit de kamer’. We richten ons juist op het gehele dagritme, stressgevende gedachten en leefpatronen.


 

Netwerkoverleggen

Iedere maand schuiven wij aan bij de sociale lunchen in Overbos n Bornholm als netwerkpartner bij kwetsbare ouderen. We merken het belang van samenwerking zoals eerder genoemd en met deze vorm van overleg kunnen we over de grenzen van ons eigen vakgebied kijken om de juiste hulp in te schakelen op het juiste moment. Daarnaast zijn we nog beter op de hoogte van wat er speelt in de regio


 

April wordt een drukke maand!

Dé cursusmaanden van het voorjaar komen er weer aan. Allereerst gaat Saskia weer drie dagen naar Londen voor een NLP-weekend waarin de focus ligt op persoonlijke ontwikkeling en coaching welke zij ook gebruikt bij de behandeling van patiënten en begeleiding van de collega’s. Het effect daarvan is verbluffend mooi.
Daarnaast hebben we de kans om mee te kijken bij een operatie via Orthoparc orthopedische klinieken. Van daaruit krijgen we ook de nascholing over het behandelprotocol voor de revalidatie bij een THP.
Samen met onze netwerkcollega’s uit de paardensport wordt er weer afgestemd over de behandeling van lage rugklachten en coordinatieproblematiek in de romp.


 

Onze bereikbaarheid

Wij zijn dagelijks bereikbaar op de volgende nummers:
Telefoonnummers: 023-5634183 / 0636086612
Email: info@practs.nl
Zorgmail: 500053656@lm.lifeline.nl (voor verwijzingen van patienten gezien de nieuwe wet AVG)

Wij behandelen aan huis in heel Hoofddorp en Rijsenhout
Ons accent ligt op:
– Kwetsbare ouderen
– Valpreventie (en valangst)
– Neurologische problematiek (CVA, Parkinson, MS, perifeer zenuwletsel)
– Orthopedie (artrosenetwerk, osteoporose)
– Advies en spanningsklachten bij mantelzorgers

Wij behandelen in de praktijk op:

– Klaterbos 159, Hoofddorp,
– Rijshornstraat 28, Rijsenhout op dinsdagmiddag.
Ons accent ligt hier op:
– Rugklachten
– Nek-schouderklachten
– Neurologische problematiek (CVA, Parkinson, MS, perifeer zenuwletsel)
– Orthopedie (artrosenetwerk, osteoporose)
– Slaapproblematiek
– Spanningsklachten
– Chronische pijnklachten

Gratis oefenboek

Meld je nu aan en ontvang een gratis proefversie van het oefenboek met waarde-volle oefeningen voor je rug. Zowel voor ruiters als voor niet-ruiters.

Aanvragen