KOM IN BEWEGING

Neem gerust contact met ons op

Bekijk onze behandelingen   of   Meld u online aan

Home » Oefentherapie Cesar Mensendieck
Home » Oefentherapie Cesar Mensendieck

Belasting en belastbaarheid als benaderingswijze

Bij afwezigheid van klachten gaat de oefentherapeut uit van een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid. U kunt dit zien als een weegschaal die precies in evenwicht is met 5 kilo appels aan de ene kant en 5 kilo appels aan de andere kant. In deze situatie heeft u geen klachten en ervaart u geen beperkingen in uw dagelijks leven. Wanneer de belasting echter de overhand krijgt raakt de weegschaal uit balans en kunnen op den duur lichamelijke en/of psychische klachten ontstaan. Een verkeerde (werk)houding, een chronische ziekte, of langdurige stress zijn voorbeelden van belastingen die de balans verstoren.

Leren als uitgangspunt

Als persoon bent u nooit uitgeleerd. Zelfs bepaalde gewoonten die u al jaren toepast kunt u veranderen. De oefentherapeut werkt volgens het principe dat gewoonten in houding, gedrag, beweging en ademhaling beïnvloedbaar zijn.

Toepassen als werkwijze

Een belangrijk doel in de behandeling is u bewust te maken van uw eigen gewoonten en signalen van een verstoorde balans te laten herkennen. De oefentherapeut gaat samen met u aan de slag om uw dagelijkse functioneren weer te verbeteren door middel van het doen van oefeningen, die aansluiten bij uw dagelijkse leven en uw klacht. Dit kunnen oefeningen zijn die u thuis doet, maar ook klachtverlichtende oefeningen voor op uw werk.

Vraag meer informatie aan

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Wanneer Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Cesar/Mensendieck is geschikt voor iedereen die zich meer bewust wil worden van zijn/haar lichaam en klachten wil verminderen door deze zelf te beïnvloeden. U kunt dan ook met diverse klachten bij ons terecht.

Wij behandelen klachten uit onderstaande secties. Wilt u graag weten wat de oefentherapeut voor u kan betekenen? Neem gerust contact op per mail of telefoon.

Overbelastingsgerelateerde klachten
Spanningsgerelateerde klachten
Orthopedische aandoeningen
Neurologische aandoeningen
Reumatologische aandoeningen

Wilt u meer informatie?

Klik dan een van onderstaande folders aan:

Bestanden uit map documents/Oefentherapie Cesar Mensendieck
Ademhaling.pdf
Alle behandelingen op een rij.pdf
Chronische Pijn.pdf
Flexchair Training.pdf
Houdingsklachten.pdf
Laser Therapie.pdf
Neurologie – CVA, Parkinson, MS, hernia.pdf

Direct online aanmelden

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid