Wil jij een Happy Athlete zijn?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Bekijk onze behandelingen   of   Meld u online aan

Wil jij een Happy Athlete zijn?

Bekijk onze behandelingen   of   Meld u online aan

Home » Ruiters
Home » Ruiters

Recreatief of wedstrijdgericht rijdt en FYSIEKE KLACHTEN heeft

Pijn beperkt je om te kunnen genieten van je sport. Soms veroorzaakt het rijden die klachten juist. Soms zijn het factoren buiten het rijden. Deze klachten kunnen variëren van rugpijn tot ‘bijzondere’ lichamelijke problemen of spanningsklachten die zich in je lichaam uiten.

WEDSTRIJDGERICHT rijdt maar stagneert om het niveau te verhogen

Een beperking ligt vaak in je eigen fysieke mogelijkheden. Je corrigeert jezelf of je bouw staat bepaalde vaardigheden nog niet toe. Soms heb je het zelf niet eens door!
Wij kijken dan ook niet als een gewone instructrice naar het paard en jou, maar als oefentherapeut kijken we specifiek naar jouw houding en zit.

Het BESTE voor je paard wilt

Je merkt dat je je paard stagneert en wilt graag dat jouw paard ook happy is. Je merkt dat zijn rug of mond gevoelig is. Door zowel aan je eigen lichaam te werken als je paard door een dierfysio te laten behandelen kunnen jullie samen optimaal happy zijn.

Ruiters worden bij ons door Saskia en Anne behandeld. Dit gebeurt onder meer met de oefetherapie, Flexchair en lasertherapie. Ruiters behandelen wij op ieder niveau met uiteenlopende klachten. Beide rijden zelf sinds hun prille jeugd paard. Zij hebben veel dressuur- en westernervaring en begeleiden ruiters op ieder niveau. Anne springt op wedstrijdniveau. De behandeling wordt by fysieke en/of somatische klachten door de zorgverzekeraar vergoed. Rijtechnische klachten worden NIET vergoed.

Vraag meer informatie aan

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Activiteiten naast de reguliere, individuele behandelingen

  • Workshops op locatie waarbij we de combinatie maken tussen Flexchairtraining en behandeling te paard. We pakken de klachten die je ervaart direct aan doordat we eerst een analyse op de Flexchair maken en dit daarna te paard direct kunnen oefenen.
  • Jaarlijks geven we de lessen voor de FNRS-zitcompetitie. Dit niet onverdienstelijk: het bereiken van een (halve) finaleplek en zelfs podiumplaats is niet uitzonderlijk!
  • Valbreektrainingen. Valangst zorgt ervoor dat mensen minder plezier hebben in het rijden en zelfs meer kans op (pijnlijke) valincidenten hebben. Door deze training wordt minder angst en meer plezier ervaren.

Direct online aanmelden

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid